Hem » Silverbestick » Svenska Modeller » Chippendale Silver

chippendale silverbestick

Chippendale silverbestick är ett av de mest eftertraktade bestickmönstren i världen och en av de mest populära modellerna hos från Eskilstuna Matsilver. Dess klassiska design och elegans har fått många att samla på dessa vackra bestick. Chippendale-stilen är känd för sina kurviga linjer och samtidigt raffinerade strama detaljer. Den härrör från 1700-talet och har fått sitt namn efter den engelska möbelformgivaren Thomas Chippendale. Formen är mjuk och graciös vilket passar dukningar till både vardags och fest.

Det finns ett brett utbud av Chippendale silverbestick på marknaden idag, från små kaffeskedar till stora bestick för servering. Vare sig du letar efter ett par middagsbestick för din egen samling, eller en fullständig uppsättning till en formell middag, så finns det något för alla.

När du shoppar efter Chippendale silverbestick, är det viktigt att säkerställa att du får riktiga silverbestick av hög kvalitet. Alla silverbestick i vårt sortiment har premiumkvalitet och tål att användas i generationer. Ett välskött och välvårdat silverbestick går ofta i arv i generationer och blir en viktig och värdefull del av din familjs historia.

Chippendale tillverkas också i nysilver. Nysilver kallas bestick som endast har ett överdrag av rent silver. Silverskiktet på vårt nysilver är tjockt för att det ska kunna användas regelbundet i generationer.

Finsk Chippendale, tillverkad av Kultakeskus OY, är en variant av Chippendale i äkta silver och är även den mycket populär, liksom vår egen modell Strömsholm.

För att bevara silverbestickens lyster rekommenderas att använda dem ofta och undvika att förvara dem tillsammans med rostfritt stål. Förvara gärna silverbesticken i en besticklinda så håller dom sig bättre om de inte används så ofta. Silverbestick tål diskmaskin, men bör ej diskas tillsammans med rostfritt stål. Om besticken diskas för hand, torka direkt med handduk för att undvika fläckar. Använd silverputs vid behov.

Kontakta oss gärna om det är någon del i serien ni saknar.