Hem » Silverbestick » Svenska Modeller » Chippendale Silver

chippendale silverbestick

Chippendale bestick

Chippendale silverbestick är ett av de mest eftertraktade bestickmönstren i världen och en av de mest populära modellerna hos Eskilstuna Matsilver. Den klassiska designen har fått många att samla på den här bestickmodellen. Chippendale-stilen är känd för sina kurviga linjer och strama detaljer. Modellen härrör från 1700-talet och har fått sitt namn efter den engelska möbelformgivaren Thomas Chippendale. Formen är mjuk och graciös vilket passar fint till både vardag- och festdukning.

Det finns ett brett utbud av Chippendale silverbestick, från små kaffeskedar till stora bestick för servering. Du är välkommen att komplettera med ett middagsbestick eller beställa en fullständig uppsättning till en middag för många.

Alla våra Chippendale silverbestick i vårt sortiment har premiumkvalitet och tål att användas i generationer. Ett välskött och välvårdat silverbestick går ofta i arv i generationer och blir en viktig och värdefull del av din familjs historia.

Chippendale tillverkas också i nysilver. Nysilver kallas bestick som endast har ett överdrag av rent silver. Silverskiktet på vårt nysilver är tjockt för att det ska kunna användas regelbundet i generationer.

Finsk Chippendale, tillverkad av Kultakeskus OY, är en variant av Chippendale i äkta silver och är även den mycket populär, liksom vår egen modell Strömsholm.

För att bevara silverbestickens lyster rekommenderar vi dig att använda dem ofta. Undvik att förvara dem tillsammans med rostfritt stål, förvara gärna silverbesticken i en besticklinda så håller dom sig bättre om de inte används så ofta. Silverbestick tål diskmaskin, men bör ej diskas tillsammans med rostfritt stål. Vi rekommederar SUN pulver diskmedel för att behålla lystern. Om besticken diskas för hand, torka direkt med handduk för att undvika fläckar. Använd silverputs vid behov.

Kontakta oss gärna om det är någon del i serien ni saknar.