Hem » Dopskedar

Dopsked or Christening spoonDopskedar i silver med personlig gravyr

En dopgåva för livet

Här kan du beställa en unik och personlig dopsked som blir en fin och meningsfull gåva till det lilla barnet. En dopsked är en tidlös present som följer sin ägare genom livet, och blir bara vackrare ju mer den används, när silvret får sin egen personliga lyster.

För att göra din dopsked ännu mer speciell kan du beställa gravyr med barnets namn, vikt, längd, tid och datum (upp till ca 14 tecken). Informationen graveras på skedens skaft. Om du önskar ytterligare gravyr på baksidan finns det en länk att klicka på när du går in på respektive skeds sida.

Eskilstuna Matsilver erbjuder ett brett urval av vackra dopskedar i silver, som passar både som vardagligt bestick och som en symbolisk gåva vid dop, födelsedagar eller babyshower. Våra dopskedar finns i olika storlekar, passar både barn och vuxna, och kan användas för att servera mat och dryck.

Alla våra dopskedar är maskindiskbara utan att gravyren skadas.

Vi erbjuder även fina gåvoförpackningar med skallra eller haklapp från T H Marthinsen, redo att ges bort som present till den nya familjemedlemmen.

Tveka inte att utforska vårt sortiment och hitta den perfekta dopskeden för ditt ändamål. En dopsked från Eskilstuna Matsilver är en gåva för livet och en investering i minnen som varar för alltid.

Leveranstid ca 7 arbetsdagar.

 

Dopskedens historia

Dopskedens historia i Sverige sträcker sig tillbaka till 1600-talet, men det var under 1800-talet som dopskedar i silver blev en populär och traditionell gåva vid dop. Att ge en dopsked var ett sätt att visa kärlek och omsorg för det nyfödda barnet, samtidigt som det representerade en önskan om välstånd och lycka i barnets framtid.

Ordspråket "född med en silversked i munnen" kommer från denna tradition och betyder att någon är född i en privilegierad och välbärgad familj. Dopskeden var ett tecken på rikedom och social status, och genom att ge en dopsked i silver ville man förmedla att barnet skulle ha ett gott och framgångsrikt liv.

Med tiden har dopskedar blivit en symbol för kärlek och omtanke snarare än enbart välstånd. De är fortfarande populära som doppresenter och även vid andra högtider som födelsedagar eller babyshower. Dopskeden är en personlig och meningsfull gåva som varar livet ut och kan föras vidare i generationer som ett kärt familjearv.