Skötselråd

HUR DU SKYDDAR DITT MATSILVER

Bestickslindor produktbild matsilver och silverföremål påverkas av miljö och ämnen de kommer i kontakt med. Det kan vara bra att veta hur man vårdar sitt silver. Då håller det och kan vara till nytta och nöje för all framtid.

SILVER PÅVERKAS AV VISSA ÄMNEN

Undvik att använda silver till lutfisk och äggrätter, samt lax med gravlaxsås. Om det ändå händer, spola av besticken ordentligt direkt efter. Svavel i luft kan skada och missfärga silver. Använd aldrig gummisnodd kring silver, då svavlet i gummit fräter på silvret.

MATSILVER KAN DISKAS

Matsilver kan diskas i diskmaskin, se dock till att besticken ej står för tätt packade. De bör ej läggas tillsammans med stålbestick då onödiga repor kan uppstå. Matsilver skall ej läggas i diskvatten för att diskas senare.

DITT MATSILVER FÖRTJÄNAR ATT FÖRVARAS VÄL

Matsilver ska helst förvaras väl skyddat. Förvara det gärna i besticklindor eller schatuller från oss som finns i handeln. Det går även bra att förvara matsilver i platspåsar, men använd aldrig gummisnoddar för då kan silvret bli mycket angripet av svavel som tränger igenom plastpåsen. Stoppa gärna bestickslindor och schatuller med silverbestick i stora plastpåsar och förslut vid långtidsförvaring. Det är svavel, föroreningar och UV-strålning som gör att silverbestick mörknar med tiden.

SILVER ÄR LÄTT ATT PUTSA!

När du skall putsa ditt silver finns det olika silverputsmedel som gör arbetet mycket enkelt. Dessa finns att köpa under menyn puts och förvaring. Ett tips från oss är att använd dina silverbestick ofta så behöver de inte putsas lika ofta.