Hem » Silverbestick

 

silverbestick

SILVERBESTICK

Silverbestick är det exklusivaste man kan duka med och något speciellt som ofta går i arv till nästa generation.  Det är många som samlar på specifika modeller, en tradition som har sina rötter i tidigt 1800-tal. Innan 1800 talets början var det endast samhällets rikaste familjer som hade silverbestick i sin ägo.

Silverbesticken från Eskilstuna Matsilver kommer från de välrenommerade varumärkena Juveel OÜ, grundat 1923 och idag norra europas största matsilvertillverkare. Gense AB (Mema-Gab) , Kultakeskus Oy som är Finlands ledande matsilvertillverkare och T H Marthinsen, norges största matsilvertillverkare.

Bland våra silverbestick hittar du nyare modeller men också modeller som funnits i över 200 år. Eskilstuna Matsilver har ett brett sortiment med kollektioner som ska passa alla, vare sig du söker en modern eller en klassisk och tidlös design. Vi hjälper gärna till med att hitta den modell som passar just dig.

Några av de populäraste kollektionerna av matsilver är Chippendale och Svensk med sin enkla och eleganta design, Gammal Fransk (även kallad Franska liljan) dekorerad med Akantusrankans eleganta blad. En klassiker hos oss som heter Gammal har många namn och kallas hos andra företag för bl a Svaneholm, Ester eller Olga, det senare namnet är varumärkesskyddat och får endast användas av Gense, designen är dock lika som de andras.  Den senast skapade modellen heter Stockholm och håller en hög designgrad med fokus på att passa till miljöer i skandinavisk stil. 

Gå till vår webshop och botanisera bland övriga av våra modeller

Varumärkena Gense - Mema Gab och Juveel tillverkas i samma maskiner och av samma människor i Juveels silversmedja. Kvaliten är den samma på Juveels orginal produkter som på Gense - Mema Gab produkter och skillnaderna är små mellan de lika modellerna.

Hos Eskilstuna Matsilver har du alltid 30 dagars bytesrätt på våra bestick i äkta silver Välkommen att kontakta oss vid frågor om de olika bestickmodellerna på info@matsilver.se eller tel 016-14 26 00 (vardagar 10-14).

Undervarugrupper