2019-10-30

 

Vi måste uppmärksamma er på att från och med den 1 november upphör leveranserna av MEMA-GAB (Gense) matsilver. Lagret av MEMA-GABs äkta silver, nysilver och rostfritt kommer att sälja ut.

Chippendale, Svensk, Gammal Fransk och Olga kan ersättas med motsvarande modeller från Juveels egna original sortiment. Juveel är norra Europas största tillverkare av silvervaror och tillverkar matsilver åt bl a. varumärket MEMA-GAB. Skillnaderna är mycket små mellan de två varumärkena, modellen Olga heter dock ”Gammal”. Rosenholm, CPB och Kungasilver är tyvärr utgående produkter som vi inte kan ersätta med en motsvarande modell av annat varumärke. – För er som samlar på dessa vill vi varmt rekommendera att passa på att beställa nu, innan lagret tar slut. 

Bakgrund

Gense AB valde för ett år sedan Sebastian AB som samarbetspartner för distribution och marknadsföring av sina produkter. De vill nu, att samtliga återförsäljare i Sverige håller samma pris. Gense ABs distributör Sebastian AB, vill inte tillåta återförsäljare att sälja matsilver av konkurrerande varumärken. För vår del skulle detta innebära att vi tvingas höja priserna med ca 45% från vår nuvarande normala prisnivå. Vi får inte heller att marknadsföra matsilver som vi vill, med kampanjer och rabatterbjudanden. Eskilstuna Matsilver AB bedömer att Sebastian ABs villkor strider mot svensk lagstiftning och går absolut emot vår affärsmoral. Vi har därför efter 3 decennier, som en ledande leverantör av MEMA-GAB (Gense) matsilver, tagit beslutet att omedelbart Avsluta samarbetet med Gense AB.

Vår bedömning är att majoriteten av guldsmederna och online-butikerna kommer att sluta att sälja produkter från MEMA-GAB (Gense). Vi på Eskilstuna Matsilver AB kommer att erbjuda dessa återförsäljare möjligheten att köpa Juveel:s original produkter istället för MEMA-GAB:s matsilver.

Vi har gjort allt i vår makt för att förhindra denna negativa utveckling av marknaden, Nu kan vi bara beklaga situationen och göra vårt allra bästa för att ni även fortsättningsvis ska kunna köpa matsilver till bra pris.